recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde kabeljauw met tomatensaus en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - tagliatelle (350 gram)
  • - broccoli (600 gram)
  • - kabeljauw (600 gram)
  • - italiaanse kruiden
  • - olijfolie
  • - knoflook (1 teentje)
  • - rood uitje (1 )
  • - rode paprika (1 )
  • - trostomaten (6 )
Bereidingswijze
  • 1 Verhit de oven op 200 °C.
  • 2 Snij de tomaten in zessen en de ui en paprika in stukken.
  • 3 Pel de knoflook en snij deze in plakjes.
  • 4 Doe de gemengde groenten met de knoflook in een ovenschaal.
  • 5 Besprenkel het geheel met een beetje olijfolie en rooster de groenten in circa 30 minuten in de oven.
  • 6 Bestrijk intussen de kabeljauw met olijfolie.
  • 7 Kook de broccoli en de pasta zoals gebruikelijk.
  • 8 Mix de geroosterde groenten in de blender (of met een staafmixer) tot een gladde saus.
  • 9 Doe de saus in een pannetje en maak op smaak met Italiaanse kruiden, peper en evt.
  • 10 zout.
  • 11 Verhit de grillpan en grill de kabeljauw in circa 4 minuten.
  • 12 Halverwege de vis voorzichtig omdraaien.
  • 13 De gare kabeljauw evt.
  • 14 bestrooien met peper en/of zout.
  • 15 Schep de pasta en broccoli op de borden.
  • 16 Leg de vis erbij en maak het af met de heerlijke tomatensaus.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.