recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde kipfilet met romige groentepasta

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - extra vierge olijfolie (3 eetlepels)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - geraspte parmigiano reggiano (4 eetlepels)
  • - kookroom (250 ml)
  • - witte wijn (100 ml)
  • - roerbakgroenten kastanjechampignon (400 gram)
  • - fusilli tricolore (350 gram)
  • - bladpeterselie (6 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - zonnebloemolie (5 eetlepels)
  • - scharrelkipfilets (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Laat de kip een half uur op kamertemperatuur komen in de verpakking.
  • 2 Verwarm de oven voor op 80°C met een ovenschaal erin.
  • 3 Breng een grote pan water met zout aan de kook voor de pasta.
  • 4 Verhit een grillpan op hoog vuur.
  • 5 Wrijf de kipfilets in met zout en daarna met de olie.
  • 6 Grill ze circa 3 à 4 minuten per kant in de grillpan, laat ze daarna 5 à 10 minuten doorgaren onder aluminiumfolie in de ovenschaal in de oven.
  • 7 Snijd de knoflook in plakjes en hak de bladpeterselie grof.
  • 8 Doe nu de fusilli in het kokende water en kook ze beetgaar.
  • 9 Verhit een hapjespan op hoog vuur en bak de groenten met de resterende olie en knoflook 3 minuten aan.
  • 10 Voeg de wijn toe en laat 1 minuut inkoken.
  • 11 Voeg de room toe en laat vervolgens circa 5 minuten inkoken.
  • 12 Zet nu het vuur laag.
  • 13 Laat de pasta uitlekken en meng goed met de groenten.
  • 14 Breng op smaak met peper, zout en kaas.
  • 15 Snijd de kipfilet met een lang scherp mes in plakken.
  • 16 Serveer de groentepasta in warme diepe borden met daarop de kipfilet.
  • 17 Bestrooi met de peterselie en besprenkel met olijfolie.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.