recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde kipfilet met zoetzure perziksaus

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - halve perziken (uit blik) (4 stuks)
  • - tomaatblokjes (uit blik) (400 g)
  • - bruine suiker (2 eetlepels)
  • - citroen (1 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - ui (1 stuks)
  • - (roerbak)olie (3 eetlepels)
  • - sambal badjak (2 theelepels)
  • - kipfilets (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met gele rijst en sperziebonen.
  • 2 Voorbereiding: Snipper de ui; Hak de knoflook fijn; Pers de citroen en bewaar het sap; Snijd de halve perziken (uit blik) in schijfjes.
  • 3 Snijd de kipfilets in, klap ze open en wrijf ze in met zout, peper.
  • 4 Bestrijk ze dun met roerbakolie en rooster ze in 10-12 minuten mooi bruin en gaar in een hete grillpan.
  • 5 Keer ze regelmatig.
  • 6 Verhit intussen 2 eetlepels roerbakolie in een wok en fruit de ui met knoflook en sambal zachtjes aan.
  • 7 Roer het citroensap met de bruine suiker en tomaatblokjes erdoor en laat dit 5-8 minuten zachtjes sudderen.
  • 8 Schep de schijfjes perzik erdoor en warm de saus nog even door.
  • 9 Serveer de geroosterde kipfilets met de zoetzure saus.
  • 10 Wijntip: Iets zoete witte wijn, bijvoorbeeld Duitse Kabinett of Spätlese.