recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde kiptournedos met appelcompote

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - kookroom (200 ml)
  • - boter (25 g)
  • - ontbijtspek (8 plakjes)
  • - kerriepoeder (2 theelepels)
  • - kipfilets (4 )
  • - appelsap (100 ml)
  • - rozijnen (100 g)
  • - goudrenetten (6 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met frietjes en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Schil en snijd de goudrenetten in stukjes; Halveer het ontbijtspek in de lengte richting.
  • 3 Breng de appel met rozijnen en appelsap aan de kook en kook de stukjes in 10 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Roer tot een grove compote en laat deze afkoelen.
  • 5 Snijd elke kipfilet in twee stukken, en wrijf ze in met zout, peper en kerriepoeder.
  • 6 Vorm ze tot mooie tournedos en omwikkel ze rond de zijkant met een plakje spek.
  • 7 Bak de kiptournedos in hete boter op matig hoog vuur in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • 8 Roer de kookroom door het bakvet en laat inkoken tot een mooie saus.
  • 9 Serveer de kiptournedos op warme borden met wat saus erover en de compote ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.