recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde lamshaasspiesjes op romige saffraanrisotto

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - saffraandraadjes (1 envelopje)
  • - sjalotje (1 stuks)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - risottorijst (200 gram)
  • - lamshaasjes (gemarineerd) (6 stuks)
  • - slagroom (100 ml)
  • - parmezaanse kaas (50 gram)
  • - oreganoblaadjes (vers) (2 eetlepels)
  • - spiesjes (hout) (8 stuks)
  • - water (600 ml)
  • - zout (1 theelepel)
Bereidingswijze
  • 1 Week de houten spiesjes vooraf in water. Kook de genoemde hoeveelheid water.
  • 2 Wrijf de saffraan met het zout in een vijzel fijn en meng dit met het kokend water.
  • 3 Fruit het sjalotje in een pan met een dikke bodem met de helft van de olijfolie zachtjes glazig.
  • 4 Bak de rijst mee tot de korrels glanzen.
  • 5 Voeg de helft van het saffraanvocht toe en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 6 Roer regelmatig en voeg het overige vocht beetje bij beetje toe.
  • 7 Steek elk lamshaasje aan een spiesje en bestrijk ze met olie.
  • 8 Bak de spiesjes in een grillpan op hoog vuur in 4 minuten rondom bruin. Het vlees mag van binnen rosé zijn.
  • 9 Rasp de kaas. Roer de room en kaas door de rijst en warm de risotto nog even door.
  • 10 Schep in warme diepe borden een bergje risotto en leg de lamsspiesjes erop.
  • 11 Strooi de oregano erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.