recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde lamskoteletten met peren-muntsalsa

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - sinaasappel (1 )
  • - knoflook (1 teen)
  • - grove mosterd (2 theelepels)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - Lamskoteletten (8 )
  • - peren (2 )
  • - verse munt (2 eetlepels)
  • - verse gemberwortel (1 cm)
  • - versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  • 1 Pers de sinaasappel.
  • 2 Meng wat sinaasappelsap met de knoflook, mosterd en olijfolie.
  • 3 Bestrijk de koteletten met deze marinade en laat ze 30 minuten liggen.
  • 4 Schil de peren en snijd ze in stukjes.
  • 5 Rasp de gemberwortel.
  • 6 Rasp de sinaasappel.
  • 7 Meng in een kom de stukjes peer met de munt, gember, sinaasappelrasp, sinaasappelsap, royaal zwarte peper en wat zout.
  • 8 Laat de salsa 30 minuten staan, zodat de smaak zich kan ontwikkelen.
  • 9 Bak de koteletten in een hete grillpan – in twee keer – op hoog vuur in 4 minuten bruin en van binnen rosé.
  • 10 Keer ze halverwege.
  • 11 Leg de koteletten op warme borden.
  • 12 Serveer de perensalsa in glaasjes bij het vlees.
  • 13 Lekker met rodekoolsalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.