recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde Opperdoezer aardappeltjes

Hoofdgerecht
2 personen
30 min
Ingrediënten
  • - zachte geitenkaas (100 g)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - tijm (3 takjes)
  • - zwarte olijven zonder pit (10 stuks)
  • - knoflook (1 teen)
  • - rode ui (1 stuks)
  • - aardappelen (600 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met een tomatensalade of een wortelsalade.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de rode ui in dunne partjes; Snijd de knoflook in plakjes; Halveer de zwarte olijven zonder pit; Snijd de tijm in stukjes; Verkruimel de zachte geitenkaas.
  • 3 Verwarm de ovengrill voor.
  • 4 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in grove stukken.
  • 5 Schep ze in een rechthoekig bakblik of lage ovenschaal en schep de uipartjes, knoflook, olijven, tijm en olijfolie erdoor.
  • 6 Maal er zout en peper boven.
  • 7 Schuif de aardappeltjes 10-15 cm onder de hete grill en rooster ze in 15 -20 minuten bruin.
  • 8 Strooi de geitenkaas erover en laat de kaas onder de grill nog even kleuren.
  • 9 Wijntip: droge rosé of frisse witte wijn, zoals Droë Steen, sauvignon.