recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde ribeye met Opperdoezen uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
50 min
Ingrediënten
  • - grof zeezout
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rozemarijnblaadjes (1 eetlepel)
  • - opperdoezen (1 kilo)
  • - rib-eyes (4 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - vers gemalen zwarte peper
  • - geraspte citroenschil (1 eetlepel)
  • - mosterd (2 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • 2 Meng de mosterd met citroenrasp, royaal zwarte peper en twee eetlepels olijfolie.
  • 3 Wrijf het vlees hiermee in en laat de ribeyes minstens dertig minuten marineren.
  • 4 Boen de aardappelen schoon en snijd ze in stukken.
  • 5 Meng de aardappelstukken in een bakblik of lage ovenschaal met de rozemarijn, knoflook, wat grof zeezout, peper naar smaak en de rest van de olijfolie.
  • 6 Rooster de aardappeltjes in de oven in dertig minuten knapperig bruin en gaar.
  • 7 Rooster de ribeyes in een hete grillpan in zes tot acht minuten mooi bruin en van binnen net rosé.
  • 8 Serveer ze met de geroosterde aardappelen.
  • 9 Lekker met snijbonen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.