recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde ribkarbonade met pompoenpuree

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - melk (100 ml)
  • - pompoen (750 g)
  • - kruimige aardappelen (500 g)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - citroen (1 eetlepel)
  • - ribkarbonades (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Schil en snijd de kruimige aardappelen in blokjes; Snijd de pompoen in blokjes.
  • 2 Wrijf de karbonades in met zout en peper en citroensap.
  • 3 Meng de helft van de olijfolie met de tijm en bestrijk het vlees met de kruidenolie.
  • 4 Laat het even liggen.
  • 5 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de aardappel- en pompoenblokjes 3-4 minuten.
  • 6 Voeg de melk toe en smoor het geheel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Rooster de ribkarbonades in een hete grillpan in 8-10 minuten gaar.
  • 8 Keer ze regelmatig.
  • 9 Stamp de aardappel en pompoen met het vocht tot een grove en smeuïge puree en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 10 Serveer de puree bij de karbonades.
  • 11 Wijntip: Mollige witte wijn, zoals huiswijn half zoet of Duitse Riesling.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.