recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde ribkarbonade met raapstelen-wortelsalade

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - grove mosterd (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - ribkarbonades (4 )
  • - minikrieltjes (600 gram)
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - bospeen (300 gram)
  • - witlof (1 struik)
  • - raapstelen (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Rasp de sinaasappel en pers deze uit.
  • 2 Meng in een diep bord de helft van de olijfolie met mosterd, sinaasappelrasp en wat zout en versgemalen zwarte peper en wentel de karbonades erdoor.
  • 3 Laat ze 10 minuten marineren.
  • 4 Bak de krieltjes in een koekenpan met de rest van de olijfolie afgedekt in 10-12 minuten goudbruin en gaar, schep ze regelmatig om.
  • 5 Bak de karbonades in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 6 Was de raapstelen en snijd deze in grove stukken.
  • 7 Rasp de bospeen.
  • 8 Snijd de witlof in brede repen.
  • 9 Meng in een slaschaal de dressing met wat sinaasappelsap en schep de wortel, witlof en raapstelen erdoor.
  • 10 Serveer de karbonades met de gebakken krieltjes en de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.