recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde ribkarbonade met spitskool

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - tomatensaus (100 ml)
  • - shiitakes (100 g)
  • - spitskool (1 stuks)
  • - ui (1 stuks)
  • - roomboter (50 g)
  • - ribkarbonades (4 )
  • - zilvervliesrijst (300 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd ui in dunne partjes; Snijd de spitskool in repen; Snijd de shiitakes in reepjes.
  • 2 Kook de rijst volgens de aanwijzingen gaar.
  • 3 Wrijf het vlees in met zout en peper en bak de karbonades in de helft van de boter in 15 minuten bruin en gaar.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een wok en roerbak de ui met de spitskool en shiitakes 3-4 minuten.
  • 5 Schep de tomatensaus erdoor en laat de groente nog 2-3 minuten sudderen.
  • 6 Breng op smaak met zout en peper.
  • 7 Schep de rijst op borden en de spitskool met saus erop.
  • 8 Leg de karbonades ernaast.
  • 9 Wijntip: Frisse rode wijn, zoals Côtes du Rhône of Corbières.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.