recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde sla-kropjes met biefstukreepjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - peper & zout
  • - biefstukreepjes mediterraans 300 g (1 pak)
  • - minikrieltjes (700 g) (1 zak)
  • - little romainekropjes à 2 stuks (2 zakken)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - olijfolie (6 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng er ruim de helft van de olijfolie met de tijmblaadjes en wat zout en peper door.
  • 3 Halveer de sla-kropjes in de lengte en bestrijk de snijvlakken met de helft van de knoflookolie.
  • 4 Leg de kropjes met snijvlak naar boven in een braadslede en rooster ze in de oven in 15-20 minuten gaar.
  • 5 Verwarm de andere helft van de knoflookolie in een hapjespan en bak de minikrieltjes afgedekt in 8 minuten gaar en daarna zonder deksel in nog 2-3 minuten mooi bruin.
  • 6 Laat een wok gloeiendheet worden.
  • 7 Voeg de rest van de olijfolie toe en bak de biefstukreepjes al omscheppend in 3-4 minuten knapperig bruin.
  • 8 Leg op warme borden elk twee halve sla-kropjes en schep de biefreepjes erop.
  • 9 Verdeel de krieltjes eromheen.