recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde tilapiafilet met chilisaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sesamzaad (2 eetlepels)
  • - verse korianderblaadjes (2 eetlepels)
  • - rode peper (1 stuks)
  • - bosuitjes (2 stuks)
  • - tilapiafilets (4 )
  • - olie (2 eetlepels)
  • - lime (0.5 stuks)
  • - zoete chilisaus (4 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met notenrijst en komkommersalade.
  • 2 Voorbereiding: Pers de lime en bewaar het sap; Snijd de bosuitjes in ringetjes; Verwijder de zaadjes en snijd de rode peper in reepjes; Rooster de sesamzaad.
  • 3 Meng de chilisaus, limoensap en olie.
  • 4 Halveer de tilapiafilets, in de lengte en wrijf ze in met zout en peper.
  • 5 Bestrijk de filets royaal met het chilisausje en rooster ze in een hete grillpan met antiaanbaklaag in 6-8 minuten gaar.
  • 6 Keer ze halverwege en bestrijk ze nogmaals met het sausje.
  • 7 Leg de tilapiafilets op warme borden en strooi de bosui, rode peper, koriander en sesamzaad erover.
  • 8 Wijntip: Niet helemaal droge witte wijn, zoals de Huiswijn wit halfzoet of Pinot Blanc.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.