recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde tonijn met geroosterde paprikasaus

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - citroensap
  • - tonijnsteaks (4 )
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - zwarte olijven zonder pit (8 stuks)
  • - Bertolli olijfolie extra vergine (4 eetlepels)
  • - medium dry sherry (150 ml)
  • - rode paprika’s (3 stuks)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Serveer met pasta en een salade van haricots verts.
  • 2 Voorbereiding: Snijd de zwarte olijven zonder pit in vieren.
  • 3 Rooster de paprika’s in een voorverwarmde oven van 225 °C 20 minuten tot het vel zwart geblakerd is.
  • 4 Laat ze daarna in een kom afgedekt 10 minuten staan.
  • 5 Verwijder de zaadjes en de velletjes en pureer de paprika’s met de staafmixer of in de keukenmachine.
  • 6 Verwarm de puree met de sherry en 0,75 deel van de olijfolie al roerende tot een mooie saus ontstaat.
  • 7 Schep de olijven en kappertjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Wrijf de tonijnsteaks in met citroensap en olijfolie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin.
  • 9 Ze mogen van binnen nog rosé zijn.
  • 10 Strooi er zout en peper over.
  • 11 Leg de tonijnsteaks op vier warme borden en schep de saus erover.
  • 12 Wijntip: Droge rosé of krachtige witte wijn, zoals Verdicchio dei Castelli di Jesi.
  • 13 Vervangtip: U kunt ook witte wijn gebruiken in plaats van de sherry.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.