recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde tonijnsteak met eiersaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (1 eetlepel)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - rode paprika (0.5 stuks)
  • - bosuitje (1 stuks)
  • - yoghurtmayonaise (3 eetlepels)
  • - eieren (2 stuks)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - balsamicoazijn (0.5 eetlepel)
  • - tonijnsteaks (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met krieltjes en een salade van tomaten.
  • 2 Voorbereiding: Kook de eieren; Snijd de bosuitje in fijne ringetjes; Snijd de rode paprika in kleine blokjes.
  • 3 Wrijf de tonijnsteaks in met de azijn en olijfolie en laat ze 10 minuten liggen.
  • 4 Pel de eieren en prak ze in een diep bord fijn.
  • 5 Voeg de mayonaise met de afgemeten hoeveelheid water toe en roer dan de uiringetjes, paprikastukjes en kappertjes erdoor.
  • 6 Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • 7 Rooster de tonijnsteaks in een hete grillpan in 6-8 minuten mooi bruin.
  • 8 Van binnen mogen ze nog rosé zijn.
  • 9 Keer de steaks pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten.
  • 10 Serveer de tonijn met de eiersaus.
  • 11 Wijntip: Sauvignon Blanc uit Chili of Côtes de Saint-Mont Rosé.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.