recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gegrilde varkensfiletlapjes met mangosaus

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - kerriepoeder (0.5 eetlepel)
  • - wokolie (2 eetlepels)
  • - varkensfilet (4 )
  • - rijpe mango (1 )
  • - limoen (1 )
  • - verse gemberwortel (1 eetlepel)
  • - knoflook (1 teen)
  • - rode peper (0.5 )
  • - bosui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: keukenmachine of blender.
  • 2 Rasp de gemberwortel.
  • 3 Meng de kerriepoeder in een wijd bord met iets meer dan de helft van de wokolie en wentel de varkensfilet door deze kerrieolie.
  • 4 Laat het vlees 10 minuten zo liggen.
  • 5 Schil de mango met een dunschiller, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in stukken.
  • 6 Pureer de mango met het limoensap, de gemberwortel en de knoflook in de keukenmachine of blender tot een gladde saus.
  • 7 Bak de varkensfilet in een grillpan op matig hoog vuur in 8-10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 8 Verwarm de rest van de wokolie in een steelpan en fruit de peperreepjes 1 minuut op zacht vuur.
  • 9 Roer de mangosaus erdoor en verwarm de saus zachtjes 4-6 minuten tot het lekker gaat ruiken.
  • 10 Leg de varkenslapjes op warme borden en schep de mangosaus erover.
  • 11 Garneer met de ringetjes bosui.
  • 12 Lekker met bruine rijst en roergebakken prei of spitskool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.