recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktballen met gesmoorde bietjes

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - half-om-half gehakt (500 gram)
  • - ei (1 )
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - nootmuskaat
  • - vloeibare margarine (4 eetlepels)
  • - ui (1 )
  • - rauwe bietjes (750 gram)
  • - sinaasappel (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - zout (1 theelepel)
  • - versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 20-25 minuten gaar.
  • 3 Meng het gehakt met het ei, de paneermeel, zout en versgemalen zwarte peper en nootmuskaat naar smaak.
  • 4 Kneed dit goed door.
  • 5 Vorm voor elk persoon twee gehaktballen.
  • 6 Bak de ballen in een hapjespan met de helft van de margarine rondom bruin en stoof ze daarna met het water in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Pers de sinaasappel uit.
  • 8 Schil de bietjes en snijd ze in blokjes.
  • 9 Snipper de ui.
  • 10 Schep in een pan de ui met de bietblokjes, de rest van de margarine, het sinaasappelsap en wat zout door elkaar en smoor de bietjes in 15-20 minuten zachtjes gaar.
  • 11 Schep de peterselie erdoor.
  • 12 Serveer de gehaktballen met de aardappelen en bietjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.