recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktballetjes in tomatensaus met bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - tomaatstukjes (uit blik) (400 gram)
  • - ui (1 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - stroganoff gehakt (500 gram)
  • - bloemkool (1 )
  • - vastkokende aardappelen (800 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snij deze in stukken.
  • 2 Kook de aardappelen in 25 minuten gaar.
  • 3 Verwijder de bladeren en dikke stronk van de bloemkool en kook de bloemkool in ruim water in 20 minuten gaar.
  • 4 Vorm kleine ballen van het gehakt en bak ze in een hapjespan met hete olijfolie rondom bruin.
  • 5 Snipper de ui en bak deze even mee.
  • 6 Roer de tomaatstukjes met vocht door het bakvet en smoor de gehaktballetjes in nog 15 minuten zachtjes gaar.
  • 7 Verdeel de aardappelen en bloemkool over borden en schep de gehaktballen ernaast.
  • 8 Schep de saus erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.