recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktballetjes met bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (150 ml)
  • - tomatenpuree (2 eetlepels)
  • - champignons (250 gram)
  • - bloemkool (1 )
  • - tafelaardappelen (1 kilo)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - ei (1 )
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - volkorenbrood (2 sneetjes)
Bereidingswijze
  • 1 Verkruimel het brood fijn.
  • 2 Meng het brood met drie eetlepels water en meng het gehakt met het ei en de shoarmakruiden erdoor.
  • 3 Kneed alles tot een homogene, iets plakkerige massa.
  • 4 Vorm drie balletjes per persoon van het gehakt en bak ze in een koekenpan met margarine rondom bruin.
  • 5 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 6 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 7 Kook in een andere pan de hele bloemkool in ruim water met wat zout in 20 minuten gaar.
  • 8 Snijd de champignons in plakjes.
  • 9 Verdeel de champignons rond de gehaktballetjes en bak ze 5 minuten mee.
  • 10 Roer de tomatenpuree door het bakvet en voeg de rest van het water toe.
  • 11 Laat alles nog 5 minuten zachtjes sudderen.
  • 12 Serveer de gehaktballen met de aardappelen en bloemkool.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.