recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktcurry

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - volle yoghurt (2 dl)
  • - bloem (1 eetlepel)
  • - vleesbouillon (2 dl)
  • - milde currypasta (1 eetlepel)
  • - vloeibare margarine (3 eetlepels)
  • - gezouten cashewnoten (75 g)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - ei (1 )
  • - gehakt (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met basmatirijst en broccoli.
  • 2 Voorbereiding: Hak de gezouten cashewnoten fijn.
  • 3 Meng het gehakt met het ei, de paneermeel en de cashewnoten goed en vorm er kleine balletjes van.
  • 4 Verhit de margarine in een hapjespan en fruit de currypasta even aan.
  • 5 Leg de gehaktballetjes erin en bak ze rondom bruin.
  • 6 Voeg de bouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 7 Roer de bloem door de yoghurt en roer dit mengsel door het stoofvocht.
  • 8 Verwarm de gehaktcurry nog 5-8 minuten op heel zacht vuur.
  • 9 Wijntip: Stevige rode wijn (Côtes du Roussillon) of een milde witte (Boerenlandwijn moelleux).
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.