recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktkoekjes met amandelsaus

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gehakt (250 gram)
  • - witbrood (1 sneetje)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - blanke amandelen (100 gram)
  • - ui (1 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - saffraan (1 envelopje)
  • - droge sherry (75 ml)
  • - kippenbouillon (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verkruimel het brood heel fijn.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Meng het gehakt met brood, peterselie, 1 teen knoflook en wat zout en peper.
  • 5 Kneed alles goed door en vorm er drie koekjes per persoon van.
  • 6 Bak de gehaktkoekjes in een koekenpan met drievijfde van de olijfolie in 10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 7 Bak de amandelen, ui en knoflook goudbruin in een pan met de rest van de olijfolie.
  • 8 Roer de specerijen erdoor en voeg de sherry en bouillon toe.
  • 9 Pureer alles met een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
  • 10 Laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 11 Serveer de gehaktkoekjes op een schaal en zet een schaaltje met de amandelsaus in het midden.