recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktkoekjes met amandelsaus

Bijgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - gehakt (250 gram)
  • - witbrood (1 sneetje)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - blanke amandelen (100 gram)
  • - ui (1 )
  • - gemalen komijn (1 theelepel)
  • - kaneel (1 theelepel)
  • - paprikapoeder (1 theelepel)
  • - saffraan (1 envelopje)
  • - droge sherry (75 ml)
  • - kippenbouillon (125 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Verkruimel het brood heel fijn.
  • 2 Pers de knoflook.
  • 3 Snipper de ui.
  • 4 Meng het gehakt met brood, peterselie, 1 teen knoflook en wat zout en peper.
  • 5 Kneed alles goed door en vorm er drie koekjes per persoon van.
  • 6 Bak de gehaktkoekjes in een koekenpan met drievijfde van de olijfolie in 10 minuten mooi bruin en gaar.
  • 7 Bak de amandelen, ui en knoflook goudbruin in een pan met de rest van de olijfolie.
  • 8 Roer de specerijen erdoor en voeg de sherry en bouillon toe.
  • 9 Pureer alles met een keukenmachine of blender tot een gladde saus.
  • 10 Laat de saus nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
  • 11 Serveer de gehaktkoekjes op een schaal en zet een schaaltje met de amandelsaus in het midden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.