recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktrolletjes met gestoomde bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - rundergehakt (300 gram)
  • - shoarmakruiden (1 eetlepel)
  • - tomatenpuree (klein) (1 blikje)
  • - rookvlees (8 plakjes)
  • - tafelaardappelen (800 gram)
  • - bloemkool (1 )
  • - olijfolie (3 eetlepel)
  • - ui (1 grote)
  • - zout (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Meng het gehakt met de helft van de shoarmakruiden, de tomatenpuree, het zout en wat peper en maak er per persoon 2 worstjes van.
  • 2 Wikkel elk worstje in een plakje rookvlees en laat ze 15 minuten liggen.
  • 3 Schil de aardappelen en snijd ze in stukken.
  • 4 Kook de aardappelen in 20 minuten gaar.
  • 5 Snijd de bloemkool in kleine roosjes.
  • 6 Hang na 10 minuten de bloemkoolroosjes in een stoommandje boven de aardappelen.
  • 7 En stoom ze in nog 10 minuten afgedekt gaar.
  • 8 Bak de gehaktrolletjes in een hapjespan met de olijfolie rondom bruin.
  • 9 Bak de ui met de rest van de shoarmakruiden even mee.
  • 10 Voeg tweehonderd ml water toe en laat de rolletjes nog 10 minuten sudderen.
  • 11 Serveer de gehaktrolletjes op borden en schep de aardappelen en bloemkool ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.