recepten

Zoeken in alle recepten

Gehaktschnitzels met geroosterde bloemkool

Gehaktschnitzels met geroosterde bloemkool

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - bloemkool (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - milde paprikapoeder (2 theelepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - gehaktschnitzels (3 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd roosjes van de bloemkool en snijd de stronk in stukken van 3 cm.
  • 2 Kook de roosjes en stukken stronk in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4 minuten beetgaar.
  • 3 Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  • 4 Pers de tenen knoflook boven een kom uit en meng er paprikapoeder, tijm, versgemalen peper, kappertjes en bijna de helft van de olijfolie door.
  • 5 Schep de bloemkoolroosjes en stukken stronk erdoor.
  • 6 Verdeel dit mengsel in de braadslede. Rooster de bloemkool in de oven in 25 minuten goudbruin en gaar.
  • 7 Snijd intussen de gehaktschnitzels elk in 4 stukken.
  • 8 Verwarm de rest van de olijfolie in een koekenpan en bak de stukken schnitzel in 6-8 minuten goudbruin en gaar.
  • 9 Verdeel de stukken schnitzel en geroosterde bloemkool over de borden.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.