recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehaktspiesen met groente-couscous

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - komkommer (1 )
  • - doperwtjes (diepvries) (200 gram)
  • - couscous (200 gram)
  • - sinaasappel (0.5 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - verse munt (3 eetlepels)
  • - platte peterselie (fijngehakt) (3 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - bruin brood (1 sneetje)
  • - rundergehakt (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Laat de doperwten ontdooien.
  • 2 Verkruimel het brood fijn.
  • 3 Pers de knoflook.
  • 4 Meng het gehakt met brood, knoflook, wat zout en versgemalen zwarte peper en de helft van de kruiden en olijfolie.
  • 5 Kneed tot het gehakt plakkerig wordt.
  • 6 Per persoon gebruikt u twee spiesjes.
  • 7 Vorm het gehakt rond de spiesen tot lange worstjes.
  • 8 Rooster de gehaktspiesen in een grillpan in 8-10 minuten rondom gaar en bruin.
  • 9 Pers de sinaasappel en rasp deze.
  • 10 Meng in een schaal het sinaasappelsap met de rasp, olijfolie en wat zout en peper.
  • 11 Roer de couscous en erwten erdoor.
  • 12 Kook het water en schenk dit op de couscous.
  • 13 Laat de couscous 10 minuten wellen.
  • 14 Halveer de komkommer in de lengte.
  • 15 Schraap de zaadjes uit de komkommer en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • 16 Schep de blokjes met de rest van de kruiden door de couscous.
  • 17 Serveer de couscous bij de gehaktspiesjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.