recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gehakttaart met prei en appel

Hoofdgerecht
4 personen
55 min
Ingrediënten
  • - yoghurtdressing (3 eetlepels)
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - diepvries deeg voor hartige taart (5 plakjes)
  • - paneermeel (3 eetlepels)
  • - rundergehakt (500 gram)
  • - appels (2 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - verse tijmblaadjes (1 eetlepel)
  • - panklare prei (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Laat de diepvries plakjes voor hartige taart ontdooien.
  • 3 Roerbak de prei met tijm en wat zout en peper 2-3 minuten in een wok met de helft van de olijfolie.
  • 4 Schil de appels.
  • 5 Snipper de helft van de appel en schep deze door de prei.
  • 6 Snijd de andere appel in dunne schijfjes.
  • 7 Meng het preimengsel en het paneermeel door het gehakt en kneed alles goed door.
  • 8 Bekleed een lage taartvorm van 26 cm met het taartdeeg en verdeel het gehakt erover.
  • 9 Druk dit goed aan.
  • 10 Leg de appelpartjes erop en bestrijk ze met wat olijfolie.
  • 11 Bak de gehakttaart in de oven in 35 minuten goudbruin en gaar.
  • 12 Doe de sla over in een slaschaal en schep de dressing erdoor.
  • 13 Serveer de gehakttaart in punten en geef de salade erbij.