recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gekaramelliseerde appeltjes met ijs

Nagerecht
4 personen
15 min
Ingrediënten
  • - grote bollen roomijs pecan/caramel (4 )
  • - zoete witte wijn (100 ml)
  • - suiker (3 eetlepel(s))
  • - boter (25 gram)
  • - appels (bijv. elstar) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Schil de appels en snijd in vieren en verwijder de klokhuizen.
  • 2 Snijd elk stuk in 3 partjes.
  • 3 Verwarm de boter in een grote koekenpan en bak de appelpartjes goudbruin.
  • 4 Strooi de suiker erover en schenk de wijn (of appelsap) erbij.
  • 5 Verwarm de appelpartjes tot ze net gaar en omhuld zijn door een glanzend suiker laagje.
  • 6 Leg op elk bordje 12 appelpartjes in een bloem en schep in het midden een bol ijs.
  • 7 Schep nog wat karamel uit de pan over het ijs.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.