recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gelakte zalmfilet en venkel uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - zonnebloemolie (1 eetlepel)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
  • - sojasaus (1 eetlepel)
  • - honing (2 eetlepels)
  • - zalmfilet (4 stukken)
  • - droge witte vermout (100 ml)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - rode ui (1 )
  • - venkelknollen (2 )
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 2 Hak het venkelgroen fijn.
  • 3 Snijd de stelen weg en halveer de knollen.
  • 4 Schaaf de venkel in flinterdunne plakjes.
  • 5 Schaaf ook de ui in flinterdunne plakjes.
  • 6 Schep de venkel en ui in een kom om met de peterselie, het venkelgroen en wat zout en peper.
  • 7 Verdeel dit mengsel over de ovenschaaltjes en sprenkel de vermout erover.
  • 8 Wrijf de stukken zalm met zout en peper en leg ze op de venkel.
  • 9 Meng de honing, sojasaus, mosterd en olie en strijk dit over de stukken zalm uit.
  • 10 Schuif de schaaltjes in de oven en bak de zalm en venkel in 15-20 minuten gaar en laat het laagje op de zalm iets knapperig worden.
  • 11 Lekker met aardappelkroketjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.