recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijst met babi ketjap en broccoli

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - knoflook (3 tenen)
  • - ui (1 )
  • - gemberpoeder (1 theelepel)
  • - sambal oelek (1 theelepel)
  • - varkenslappen (400 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - ketjap manis (100 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - gele rijst (1 pak)
  • - broccolliroosjes (600 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook uit.
  • 2 Rasp de ui.
  • 3 Snijd de varkenslappen in blokjes.
  • 4 Pers de citroen.
  • 5 Meng de knoflook en ui met de gember en sambal en schep het vlees erdoor.
  • 6 Bak de blokjes vlees in een wok met hete olie rondom bruin.
  • 7 Schenk de ketjap met het citroensap en het water erbij.
  • 8 Laat het vlees in 20 minuten heel zachtjes gaar sudderen.
  • 9 Bereid intussen de rijst volgens de aanwijzingen op het pak.
  • 10 Leg de broccoli in een stoommandje en hang het mandje in een pan boven een laag kokend water.
  • 11 Stoom de broccoliroosjes in 4-6 minuten beetgaar.
  • 12 Serveer het vlees met de saus op borden en schep de rijst en broccoli ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.