recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijst met kip en cashewnoten

Hoofdgerecht
2 personen
20 min
Ingrediënten
  • - cashewnoten (50 gram)
  • - sperziebonen (250 gram)
  • - kipfilet (150 gram)
  • - Wokolie (3 eetlepel(s))
  • - rode ui (1 )
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (0.5 )
  • - sambal badjak (1 theelepel(s))
  • - gele wokrijst (250 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: snijd de sperziebonen in stukken; snijd de kipfilet in blokjes; snijd de rode ui in dunne partjes; snijd de knoflook in plakjes; verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper in reepjes.
  • 2 Kook de sperziebonen in ruim kokend water met zout in 4-6 minuten beetgaar.
  • 3 Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze uitlekken.
  • 4 Roerbak de kipblokjes 3-4 minuten in een wok met hete olie.
  • 5 Schep de ui, knoflook, rode peper en sambal erdoor en roerbak alles nog 2-3 minuten.
  • 6 Schep de rijst, sperziebonen en cashewnoten erdoor en laat het gerecht al omscheppend door en door heet worden.
  • 7 Lekker met wortelsalade met citroensap en seroendeng.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.