recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijst met roergebakken kip en pinda's

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (500 ml)
  • - sjalotjes (2 )
  • - olie (3 eetlepels)
  • - koenjit (0.5 eetlepel)
  • - zilvervliesrijst (300 gram)
  • - sambal badjak (3 theelepels)
  • - kipfiletreepjes (250 gram)
  • - bamigroenten (500 gram)
  • - sojasaus (3 eetlepels)
  • - pinda's (100 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de sjalotjes fijn en fruit de sjalotjes glazig in een pan met de helft van de olie.
  • 2 Bak de koenjit en rijst 1 minuut mee.
  • 3 Voeg het water en wat zout toe en kook de rijst in 20 minuten zachtjes gaar.
  • 4 Verhit de overige olie met de sambal in een wok.
  • 5 Roerbak de kipreepjes 2 minuten.
  • 6 Schep de groenten erdoor en roerbak alles nog 3-4 minuten.
  • 7 Voeg een klein beetje water en sojasaus naar smaak toe en laat de groenten gaar worden.
  • 8 Rooster de pinda's in een koekenpan.
  • 9 Verdeel de rijst over diepe borden en schep de kip met groenten erop.
  • 10 Strooi de pinda's erover.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.