recepten

Zoeken in alle recepten

Gele rijst met Surinaamse gerookte schelvis

Gele rijst met Surinaamse gerookte schelvis

Hoofdgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - citroensap (0.5 eetlepel)
  • - bosui (4 )
  • - gerookte schelvis (600 gram)
  • - sambal (1.5 theelepel)
  • - ketjap (1.5 eetlepel)
  • - tomaten (3 )
  • - ui (grofgesnipperd) (1 )
  • - zonnebloemolie (2 eetlepels)
  • - diepvriesdoperwten (150 gram)
  • - rijst (300 gram)
  • - gemalen kurkuma (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Breng in een pan 450 ml water met de kurkuma en zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook 12 minuten. Roer de doperwten erdoor en kook de rijst en erwten in 3-5 minuten zachtjes gaar. Snijd de tomaten in blokjes.
  • 2 Verwarm in een hapjespan de olie op hoog vuur en bak hierin de ui 4-5 minuten zachtjes glazig. Schep de tomatenblokjes er door en bak alles nog 1 minuut. Schep dan de gele rijst met twee derde van de ketjap en twee derde van de sambal en verwarm al omscheppend op zacht vuur.
  • 3 Verwijder ondertussen vel en graatjes van de schelvis en breek het vlees in grove stukken. Schep de stukken vis in een kom voorzichtig om met de resterende sambal en ketjap. Snijd de bosuitjes in dunne ringen.
  • 4 Neem de pan van het vuur. Meng de vis voorzichtig door de gele rijst en breng op smaak met citroensap en zout. Verdeel de rijst over diepe borden en garneer met de bosuitjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.