recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijstpilav met zoetzure kipdrumsticks

Hoofdgerecht
4 personen
35 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - komkommer (1 )
  • - zoete chilisaus (150 ml)
  • - citroen (0.5 )
  • - perziken (2 )
  • - ui (1 )
  • - kipdrumsticks (8 )
  • - kippenbouillon (van een tablet) (0.5 liter)
  • - gele rijst (1 pak)
  • - chinese roerbakgroenten (1 zak)
  • - olie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui.
  • 2 Snijd de komkommer in grote stukken en de perziken in blokjes.
  • 3 Pers de citroen.
  • 4 Verhit de helft van de olie in een pan en roerbak de groenten 2-3 minuten.
  • 5 Bak de rijstkorrels even mee en schenk de kippenbouillon erbij.
  • 6 Kook de rijst in 15 minuten zachtjes gaar en laat de rijst nog 10 minuten afgedekt staan.
  • 7 Bak de drumsticks in een hapjespan met de rest van de olie rondom bruin.
  • 8 Verdeel de ui en perzik eromheen en sprenkel het citroensap erover.
  • 9 Bak alles nog 2-3 minuten.
  • 10 Roer de chilisaus erdoor met het water.
  • 11 Laat de drumsticks nog 15 minuten zachtjes sudderen.
  • 12 Serveer de pilav in diepe borden en schep de drumsticks met saus erop.
  • 13 Leg de komkommer erbij.