recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijstsalade met geroosterde aubergine en courgette

Hoofdgerecht
4 personen
40 min
Ingrediënten
  • - water (400 ml)
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - ui (1 stuks)
  • - koenjit (1 eetlepel)
  • - basmatirijst (250 gram)
  • - sinaasappel(s) (2 stuks)
  • - aubergine (1 stuks)
  • - courgette (1 stuks)
  • - vleestomaten (2 stuks)
  • - dry roasted nutmix (125 gram)
  • - little gem (2 kropjes)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de sinaasappels uit.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de aubergine, courgette en vleestomaten in plakken.
  • 4 Maak de blaadjes los van de sla.
  • 5 Verhit de helft van de olie in een braadpan en fruit de ui zachtjes met de koenjit.
  • 6 Roer de rijst erdoor en schenk het sinaasappelsap met hetl water erbij.
  • 7 Kook de rijst in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Laat de rijst afkoelen.
  • 9 Bestrooi de plakken aubergine en courgette met zout en laat ze 15 minuten liggen.
  • 10 Dep de plakken aubergine, courgette en tomaat droog en bestrijk ze met olijfolie en bak ze in een hete grillpan bruin en gaar.
  • 11 Schep de noten door de rijst en schep de rijst in een berg op een platte schaal met de blaadjes sla.
  • 12 Leg de plakken geroosterde groenten rond de rijst.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.