recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gele rijstsalade

Bijgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - geschaafde amandelen (25 gram)
  • - veldsla (75 gram)
  • - peterselie (3 eetlepels)
  • - bosuitjes (2 )
  • - gedroogde abrikozen (100 gram)
  • - kippenbouillon (250 ml)
  • - sinaasappel (1 )
  • - koenjit (2 theelepels)
  • - langkorrel rijst (200 gram)
  • - olie (3 eetlepels)
  • - ui (1 )
Bereidingswijze
  • 1 Snipper de ui fijn.
  • 2 Pers de sinaasappel en rasp deze.
  • 3 Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • 4 Fruit de ui in de olie in een pan met een dikke bodem zachtjes glazig.
  • 5 Roer de rijst erdoor en bak tot de korrels rondom glanzen.
  • 6 Roer ook de koenjit erdoor en voeg het sinaasappelsap, de bouillon en de sinaasappelrasp toe.
  • 7 Kook de rijst in 15 minuten zachtjes gaar.
  • 8 Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
  • 9 Hak de peterselie fijn.
  • 10 Schep van het vuur af de abrikozen, bosui en peterselie erdoor.
  • 11 Laat de rijst nagaren en afkoelen.
  • 12 Verdeel de veldsla over een platte schaal en schep in het midden een berg rijstsalade.
  • 13 Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze over de rijst.
  • 14 Lekker bij kip, vlees, vis of gourmetgerechten.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.