recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

gemarineerde aardbeien met vanilleyoghurt en honing

Nagerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - suiker (2 eetlepel)
  • - griekse yoghurt (200 ml)
  • - vanillestokje (0.5 )
  • - groene appel (1 )
  • - kiwi (1 )
  • - banaan, in plakjes (1 )
  • - (diepvries) bramen (250 gram)
  • - aardbeien (250 gram)
  • - vloeibare honing (1 eetlepel)
  • - balsamico azijn (1 eetlepel)
  • - sinaasappel (0.5 )
Bereidingswijze
  • 1 Pers en rasp de sinaasappel.
  • 2 Snijd de kiwi in blokjes.
  • 3 Snijd de appel in blokjes.
  • 4 Roer in een glazen schaal het sinaasappelsap met de rasp, de balsamico-azijn en de honing tot een sausje.
  • 5 Halveer eventueel de verse aardbeien.
  • 6 Schep de verse of de nog bevroren aardbeien met de bevroren bramen, de banaan, kiwi en appel door het sausje.
  • 7 Laat de fruitsalade zeker een uur bij kamertemperatuur staan tot het bevroren fruit ontdooid is.
  • 8 Schep de salade af en toe om.
  • 9 Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het zwarte merg eruit.
  • 10 Roer in een schaaltje de Griekse yoghurt los met het vanillemerg en de suiker.
  • 11 Schep de fruitsalade in schaaltjes of coupes en schep er een flinke toef Griekse yoghurt op.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.