recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gemarineerde entrecote met peer

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - water (100 ml)
  • - appelstroop (1 eetlepel)
  • - boter (25 g)
  • - entrecotes (4 )
  • - stevige peren (2 stuks)
  • - verse tijmblaadjes (2 theelepels)
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - citroensap (1 eetlepel)
  • - mosterd (0.5 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Serveertip: Lekker met spruitjes en aardappelpuree.
  • 2 Voorbereiding: Schil de stevige peren.
  • 3 Klop in een diep bord de mosterd met citroensap, olijfolie, tijm en zout en versgemalen peper naar smaak tot een marinade.
  • 4 Wentel de entrecotes door de marinade en laat ze 5 minuten liggen.
  • 5 Snijd de peren elk in 6 parten en snijd het klokhuis weg.
  • 6 Bak het vlees in een koekenpan met hete boter in 4-6 minuten mooi bruin en van binnen rosé.
  • 7 Laat de entrecotes even rusten onder aluminiumfolie.
  • 8 Bak de stukken peer in het bakvet mooi bruin en gaar.
  • 9 Leg ze bij het vlees.
  • 10 Roer de stroop met de afgemeten hoeveelheid water bij het bakvet en kook dit in tot een lekkere jus.
  • 11 Serveer het vlees op warme borden met de gebakken peer, spruitjes en aardappelpuree.
  • 12 Wijntip: Een volle rode wijn, zoals Kleinrivier Syrah of Château Bellevue Médoc.