recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gemarineerde grote garnalen met venkelsalade

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - citroen (1 )
  • - olijfolie (5 eetlepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - rode peper (zonder zaadjes) (1 )
  • - platte peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - grote garnalen rauw gepeld (500 gram)
  • - venkelknol (1 )
  • - veldsla (75 )
  • - zwarte olijven zonder pit (12 )
  • - mayonaise (6 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Zorg dat de gamba's ontdooid zijn.
  • 2 Snijd de rode peper in reepjes.
  • 3 Meng het citroensap met de olijfolie, citroenrasp en wat zout en peper tot een dressing.
  • 4 Schenk de helft van de dressing in een diep bord en roer de knoflook, rode peper en peterselie erdoor.
  • 5 Schep de ontdooide gamba's door deze marinade en laat ze 15 minuten marineren.
  • 6 Schaaf de venkelknol (in de keukenmachine of op een schaaf) in flinterdunne plakjes.
  • 7 Verdeel de veldsla met de venkel en olijven over grote borden en schenk de dressing erover.
  • 8 Zet op elk bord een glaasje met mayonaise.
  • 9 Bak de gamba's met de marinade 3-4 minuten in een koekenpan op matig hoog vuur tot ze roze kleuren en het vocht is verdampt.
  • 10 Verdeel de gamba's over de salade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.