recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gembermie met kip en Chinese kool

Hoofdgerecht
4 personen
25 min
Ingrediënten
  • - sojasaus (2 eetlepels)
  • - gembersiroop (2 eetlepels)
  • - gekonfijte gember (4 bolletjes)
  • - Chinese kool (1 )
  • - ui (1 )
  • - mienestjes (250 gram)
  • - zonnebloemolie (3 eetlepels)
  • - gemalen komijn (2 theelepels)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - kipfilet (300 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Pers de knoflook.
  • 2 Snipper de ui.
  • 3 Snijd de Chines kool in brede repen.
  • 4 Snijd de gember fijn.
  • 5 Wrijf de kipfilets in met knoflook, komijn en wat zout en versgemalen zwarte peper.
  • 6 Bak de kip in een wok met olie op matig hoog vuur in 12 minuten gaar en bruin.
  • 7 Kook de mie volgens de aanwijzingen.
  • 8 Leg de kipfilets op een plank en roerbak de ui en Chinese kool in het bakvet in 3-4 minuten beetgaar.
  • 9 Schep er de helft van de sojasaus door.
  • 10 Giet de mie af en meng ze met de gember, gembersiroop en de rest van de sojasaus.
  • 11 Verdeel de mie over wijde kommen en schep de groente erop.
  • 12 Snijd de kipfilet in plakjes en leg ze op de groente.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.