recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gembersaus

Fusion
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - bieslook (1 eetlepel)
  • - gemberbolletjes (4 stuks)
  • - sinaasappellikeur (50 ml)
  • - koude boter (75 g)
  • - tijm (2 takjes)
  • - verse gember (5 cm)
  • - wildfond (400 ml) (1 pot)
  • - rode wijn (250 ml)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Snijd de verse gember in plakjes; Snijd de koude boter in blokjes; Snijd de gemberbolletjes in reepjes; Hak de bieslook fijn.
  • 2 Kook in een wijde pan de wijn met fond, gember en tijm in tot een derde over is.
  • 3 Zeef het vocht.
  • 4 Schenk de likeur bij het bakvet en roer daarna het ingekookte vocht erdoor.
  • 5 Laat dit bruisend inkoken en klop van het vuur af de boter door de jus.
  • 6 Meng de gemberreepjes met bieslook en schep dit op het vlees.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.