recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gemberthee met rum en sinaasappel

Bijgerecht
4 personen
10 min
Ingrediënten
  • - grote theeglazen (inhoud 250 ml.) (4 )
  • - kokend water (1 liter)
  • - suiker
  • - bruine rum (125 ml)
  • - sinaasappels (2 )
  • - earl greythee voor een pot thee (4gr.) (1 zakje)
  • - gemberwortel (4 cm)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de gember in dunne schijfjes.
  • 2 Leg de plakjes gember in de theepot en hang het theezakje erin.
  • 3 Schenk er 1 liter kokend water bij en laat de thee 3-5 minuten trekken.
  • 4 Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit.
  • 5 Leg de partjes sinaasappel in de theeglazen en schenk de rum erbij.
  • 6 Vul het glas verder met hete thee.
  • 7 Voeg eventueel naar smaak wat suiker toe.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.