recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepocheerd ei met ham en Hollandaisesaus

Ontbijt
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - warm water (3 eetlepel(s))
  • - verse basilicum (1 eetlepel)
  • - citroensap (1.5 eetlepel)
  • - eidooiers (2 )
  • - eieren (4 verse)
  • - gegrilde achterham (4 plakken)
  • - boter (150 gram)
  • - wit tijgerbrood (4 sneetjes)
  • - azijn (1 eetlepel)
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de basilicum in dunne reepjes.
  • 2 Breng in een hapjespan ruim water met de azijn en wat zout aan de kook.
  • 3 Bestrijk de sneetjes brood aan beide kanten met 1/3 deel van de boter en rooster ze in een hete grillpan mooi bruin.
  • 4 Leg ze op borden en beleg ze met de losjes gevouwen plakken ham.
  • 5 Breek de eieren één voor één boven een kopje en laat ze in het kokende water in de hapjespan glijden.
  • 6 Vouw eventuele slierten eiwit met een vork rond de eieren.
  • 7 Pocheer de eieren 3 minuten tegen de kook aan tot het eiwit net gestold is.
  • 8 Smelt intussen de resterende boter in een steelpan.
  • 9 Schep de eieren met een schuimspaan op een bord en houd ze warm onder een deksel.
  • 10 Meng in de blender de eidooiers met wat zout en versgemalen peper, het citroensap, het warme water en de gesmolten boter tot een mooi gebonden saus.
  • 11 De saus is waarschijnlijk nog warm, verwarm de saus anders nog even in een steelpan op zacht vuur, maar laat de saus niet meer koken.
  • 12 Leg op elk sneetje brood met ham een gepocheerd ei en schep er een paar eetlepels Hollandaisesaus over.
  • 13 Garneer met het basilicum.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.