recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepocheerd eitje met ham en hollandaisesaus

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - rauwe ham (4 plakken)
  • - italiaanse kruidenmix (1 zakje)
  • - (mais) brood (4 sneetjes)
  • - scharreleieren (4 )
  • - scheutje azijn
  • - water (2 eetlepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - dooiers van scharreleieren (3 )
  • - boter (150 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Smelt de boter.
  • 2 Schep met een platte lepel de vlokjes of het schuim af dat boven komt drijven.
  • 3 Houd de boter warm, maar laat het niet bakken.
  • 4 Klop de eidooiers met het water en de witte wijnazijn in een kom.
  • 5 Plaats of houd de kom boven een pan met een laag kokend water (au bain marie).
  • 6 Klop tot het mengsel dik begint te worden.
  • 7 Giet er dan al kloppend de gesmolten boter bij en breng de saus op smaak met zout.
  • 8 Houd de saus warm, maar zorg ervoor dat deze niet te heet wordt.
  • 9 Breng in een pan een laag water van acht cm aan de kook.
  • 10 Voeg de azijn toe en zet het vuur lager totdat het water nog slechts tegen de kook aan is.
  • 11 Breek de eieren elk in een koffiekopje.
  • 12 Maak met een lepel een kolk in het water en giet daar in het midden voorzichtig een ei in.
  • 13 Laat middelgrote eieren 3 minuten pocheren, kleine eitjes 2.5 minuut.
  • 14 Haal het ei met een schuimspaan voorzichtig uit het water en leg het 5 seconden in een bakje met lauw water.
  • 15 Pocheer op deze manier ook de overige eieren.
  • 16 Steek met een glas of beker rondjes uit de boterhammen.
  • 17 Toast deze met behulp van een tostiapparaat of de broodrooster.
  • 18 Bestrooi elk toastje met wat Italiaanse kruiden.
  • 19 Leg daarop een plak ham en een gepocheerde ei.
  • 20 Giet er daarna de saus overheen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.