recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepofte aardappel met salade

Hoofdgerecht
4 personen
80 min
Ingrediënten
  • - kappertjes (1 eetlepel)
  • - maïskorrels (uit blik) (300 gram)
  • - ijsbergsla (1 krop)
  • - wijnazijn (1 eetlepel)
  • - paprikapoeder (2 theelepels)
  • - Griekse yoghurt (170 gram)
  • - tonijn (1 blikje)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - aardappelen (grote) (4 )
Bereidingswijze
  • 1 Snijd de ijsbergsla in brede repen.
  • 2 Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • 3 Boen de aardappelen onder stromend water schoon.
  • 4 Dep ze droog en wrijf ze dun in met olijfolie.
  • 5 Pof de aardappelen in de oven in 50-60 minuten gaar.
  • 6 Meng de tonijn met een paar eetlepels olie uit het blikje door de yoghurt.
  • 7 Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe.
  • 8 Meng in een schaal tweederde van de olijfolie met de azijn tot een dressing en schep de ijsbergsla en maïskorrels erdoor.
  • 9 Leg de gepofte aardappelen op broden.
  • 10 Snijd ze in de lengte open en schep het tonijnmengsel erin.
  • 11 Strooi er paprikapoeder over en schep de kappertjes erop.
  • 12 Schep de salade ernaast.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.