recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepofte aardappelen met maïssalade

Hoofdgerecht
4 personen
75 min
Ingrediënten
  • - (tafel)aardappelen van elk 200 gram (4 grote)
  • - olijfolie (1 eetlepel)
  • - maïskorrels (uit blik) (285 gram)
  • - Hüttenkäse (200 gram)
  • - rode paprika (1 )
  • - bosuitjes (2 )
  • - peterselie (fijngehakt) (2 eetlepels)
  • - vers gemalen zwarte peper
  • - sla (1 krop)
Bereidingswijze
  • 1 Wrijf de aardappelen in met olie en leg ze op de bakplaat in de oven.
  • 2 Schakel de oven in op 200 °C en bak de aardappelen in 1 uur gaar.
  • 3 Snijd de paprika in kleine blokjes.
  • 4 Snijd de bosuitjes in ringetjes.
  • 5 Meng in een kom de maïs met hüttenkäse, paprika, bosui, peterselie en zout en peper naar smaak.
  • 6 Was de sla.
  • 7 Verdeel de slabladeren over platte borden.
  • 8 Leg de aardappelen erop, snijd ze over de hele lengte in en duw ze iets open.
  • 9 Schep de maïssalade op en rond de aardappelen.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.