recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepofte aardappelen met zalm

Hoofdgerecht
4 personen
60 min
Ingrediënten
  • - gemengde sla (300 gram)
  • - knoflook (2 tenen)
  • - panklare prei (400 gram)
  • - kappertjes (2 eetlepels)
  • - chilipoeder (0.5 theelepel)
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - zalm (2 blikjes)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
  • - tafelaardappelen (8 )
Bereidingswijze
  • 1 Kies grote aardappelen.
  • 2 Hak de kappertjes.
  • 3 Wrijf de aardappelen in met olie en leg ze op een bakplaat in de oven.
  • 4 Schakel de oven in op 200 °C en pof de aardappelen in 45 minuten gaar.
  • 5 Meng de zalm met de mayonaise, chilipoeder en kappertjes en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • 6 Pers de knoflook.
  • 7 Verhit de rest van de olijfolie in een hapjespan en roerbak de prei en knoflook in 4 minuten beetgaar.
  • 8 Verdeel de gemengde sla over voor elk persoon een bord.
  • 9 Snijd de aardappelen in de lengte open.
  • 10 Leg op elk bord twee aardappelen en schep de prei erin.
  • 11 Schep hierop de zalmsalade.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.