recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepofte aardappelen

Hoofdgerecht
4 personen
65 min
Ingrediënten
  • - bosuitjes (3 )
  • - basilicum (2 eetlepels)
  • - peterselie (2 eetlepels)
  • - aardappelen (12 )
  • - olijfolie (2 eetlepels)
  • - rode paprika (1 )
  • - knoflook (2 teentjes)
  • - Hüttenkäse (400 gram)
  • - peper en zout
Bereidingswijze
  • 1 Bereiden Snijd de bosuitjes in ringen.
  • 2 Hak de basilicum en peterselie fijn.
  • 3 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 4 Boen de aardappelen schoon en dep ze droog.
  • 5 Bestrijk de aardappelen met olie en leg ze samen met de paprika en knoflook op een bakblik.
  • 6 Rooster de aardappelen 40 minuten in de oven.
  • 7 Keer regelmatig om en bestrijk nog eens met olie.
  • 8 Neem na 20 minuten de knoflook en paprika uit de oven.
  • 9 Laat de paprika 10 minuten afgedekt rusten.
  • 10 Knijp de tenen knoflook uit en meng met de Hüttenkäse, bosui, basilicum en peterselie.
  • 11 Trek het vel van de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in stukjes.
  • 12 Schep de paprika door de Hüttenkäse.
  • 13 Breng op smaak met peper en zout.
  • 14 Snijd de bovenkanten van de aardappelen in en duw ze iets open.
  • 15 Schep het Hüttenkäsemengsel erover.
  • 16 Serveer direct.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.