recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gepureerde aardappel-pastinaaksoep met prei en chorizo

Hoofdgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - water (50 ml)
  • - verse oregano (3 eetlepels)
  • - preien (2 )
  • - chorizoworst (250 gram)
  • - kippenbouillon (1 liter)
  • - pastinaak (500 gram)
  • - kruimige aardappelen (500 gram)
  • - olijfolie (3 eetlepels)
Bereidingswijze
  • 1 Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes.
  • 2 Schil de pastinaak en snijd deze in blokjes.
  • 3 Snijd de chorizoworst in plakjes.
  • 4 Snijd de preien in dunne ringen.
  • 5 Snijd de oregano grof.
  • 6 Verwarm de olijfolie in een soeppan, schep de aardappel en pastinaak met het erdoor en smoor ze afgedekt 3-4 minuten op zacht vuur.
  • 7 Voeg de kippenbouillon toe, breng het geheel al roerend aan de kook en laat de soep 15 minuten zachtjes koken.
  • 8 Bak de plakjes chorizo in een koekenpan zachtjes krokant.
  • 9 Laat de plakjes op keukenpapier uitlekken.
  • 10 Pureer de aardappel en pastinaak met de bouillon met een staafmixer tot een mooi gladde en lichtgebonden soep.
  • 11 Voeg wat zout en versgemalen peper toe en roer de prei erdoor.
  • 12 Laat de soep nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  • 13 Schep de aardappel-pastinaaksoep in wijde kommen en leg de chorizoplakjes erin.
  • 14 Strooi de oregano erover.
  • 15 Lekker met volkorenbolletjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.