recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gerookte zalm met groene asperges en schuimige wijnsaus

Voorgerecht
4 personen
20 min
Ingrediënten
  • - droge witte wijn (80 ml)
  • - eidooiers (2 )
  • - verse dille (2 eetlepels)
  • - gerookte zalm (300 gram)
  • - groene aperges (500 gram)
Bereidingswijze
  • 1 Extra nodig: handmixer.
  • 2 Schil 5 cm van de onderkant van de asperges en snijd 2 cm van de onderkant weg.
  • 3 Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water en wat zout in 6-8 minuten beetgaar.
  • 4 Spoel ze in een vergiet met koud water en laat ze goed uitlekken.
  • 5 Hak de dille grof.
  • 6 Spreid de plakjes zalm uit op borden en strooi de dille erover.
  • 7 Leg de asperges ernaast, met de kopjes naar één kant.
  • 8 Klop in een steelpan met een dikke bodem de eidooiers met de wijn en wat zout en peper op zacht vuur met de handmixer of een garde tot een mooi gebonden schuimige saus.
  • 9 Schep wat saus over de asperges en geef de resterende saus er in een sauskom bij.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.