recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gerookte zalm uit de oven

Hoofdgerecht
4 personen
45 min
Ingrediënten
  • - mayonaise (3 eetlepels)
  • - veldsla (1 zak)
  • - klein gekookt bietje (1 )
  • - winterwortel (150 gram)
  • - kleine spitskool (bio) (0.25 )
  • - olijfolie (4 eetlepels)
  • - fijne mosterd (2 theelepels)
  • - witte wijnazijn (2 eetlepels)
  • - boter (25 gram)
  • - verse dille (bio) (1 eetlepel)
  • - bladpeterselie (2 eetlepels)
  • - sap en rasp van halve sinaasappel
  • - gerookte zalm á 250 gram (2 moten)
Bereidingswijze
  • 1 Verwarm de oven voor op 175°C.
  • 2 Rasp en pers de sinaasappel.
  • 3 Wrijf de zalm in met sinaasappelsap en leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal.
  • 4 Hak de bladpeterselie en de dille fijn.
  • 5 Maal er wat zwarte peper boven en strooi de verse kruiden en sinaasappelrasp erover.
  • 6 Leg er klontjes boter op.
  • 7 Dek af met aluminiumfolie en laat de zalm in de oven in 15-20 minuten goed warm worden.
  • 8 Klop intussen in een kommetje de azijn met mosterd, olie en wat zout en peper tot een dressing.
  • 9 Snijd de harde stronk uit de spitskool weg en snijd de kool in flinterdunne reepjes.
  • 10 Schaaf de wortel en biet met een julienneschiller of dunschiller in dunne reepjes.
  • 11 Meng de spitskool, wortel en biet in aparte kommen elk met 2 eetlepels dressing en laat ze even staan.
  • 12 Meng vlak voor het serveren de veldsla met de spitskool en verdeel dit over een platte schaal.
  • 13 Leg de moten zalm erop.
  • 14 Roer de mayonaise door het braadvocht van de zalm en schep de saus over de zalm.
  • 15 Garneer de moten zalm met plukken wortel en biet en een toef veldsla, leg ook wat wortel en biet langs de zalm.
  • 16 Lekker met gebakken aardappeltjes.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.