recepten

Zoeken in alle recepten

Dubbeldekker met wortel

Gerookte zalmsalade met asperges

Voorgerecht
4 personen
30 min
Ingrediënten
  • - lollo rosso (0.5 kropje)
  • - versgemalen zwarte peper
  • - gerookte zalm (200 g)
  • - bieslook (2 eetlepels)
  • - zure room (4 eetlepels)
  • - sinaasappel (1 )
  • - witte asperges (500 g)
Bereidingswijze
  • 1 Voorbereiding: Hak de bieslook fijn; Snijd de gerookte zalm in reepjes; Was de lollo rosso.
  • 2 Schil de asperges met een dunschiller en snijd de houtachtige uiteinden op gelijke lengte af.
  • 3 Kook de asperges 15 minuten in een pan met ruim kokend water.
  • 4 Laat ze nog 10 minuten in het kokende water staan.
  • 5 Boen de sinaasappel(s) schoon, rasp de oranje schil eraf en pers de helft van de sinaasappel(s) uit.
  • 6 Roer de zure room met de sinaasappelrasp, bieslook, 1-2 eetlepels sinaasappelsap tot een dressing en schep de zalm erdoor.
  • 7 Scheur de lollo rosso in stukken en verdeel ze over vier borden.
  • 8 Leg de uitgelekte asperges op de sla en schep de zalmsalade ernaast.
  • 9 Maal er wat peper boven.
Om deze website optimaal te laten functioneren gebruiken wij cookies. Voor meer informatie zie ons cookiebeleid.